Slechte luchtkwaliteit in de serre?

Project

Glitch | Slechte luchtkwaliteit in de serre? Breng het samen in beeld!


Het doseren van CO2 in de serre is reeds jaren ingeburgerd in de groenteteelt onder glas. Deze koolstofbron is een cruciaal sleutelelement voor een vlotte fotosynthese en dus de opbouw van biomassa. De CO2 die in de serres gedoseerd wordt is overwegend afkomstig van rookgassen van een ketel of WKK. Praktijkervaringen leren echter dat de kwaliteit van deze rookgassen vaak onvoldoende is. Schadelijke gassen zoals NOx, ethyleen etc. zijn naast CO2 aanwezig in deze rookgassen. Het is bekend dat deze gassen voor schade kunnen zorgen aan uw gewas.

Heeft u ook reeds eerder schade gezien aan uw gewas zonder dit te kunnen verklaren? Bent u ook geïnteresseerd in welke mate deze schadelijke gassen aanwezig zijn op bouw bedrijf? Welke concentraties van deze gassen zijn tolereerbaar voor uw teelt zonder schade? Dankzij het project Glitch brengen we dit samen in beeld. Glitch biedt u de mogelijkheid om via geavanceerde technologie de verschillende gassen in uw serre in kaart te brengen. Op basis van de metingen en ervaring van deskundigen kunnen we specifiek voor uw bedrijf de knelpunten in kaart brengen. Adviezen en maatregelen voor een betere luchtkwaliteit worden samen geformuleerd zodat u met een gerust hart CO2 kan doseren.

Bent u geïnteresseerd om dit voor uw bedrijf in kaart te brengen? Dan kunt u het formulier downloaden, invullen en toesturen naar:

Bart van Calenberge
Proefstation voor de Groenteteelt
Duffelsesteenweg 101
BE 2860 Sint-Katelijne-Waver
bart.van.calenberge@proefstation.be
+32 (0)478/682122

Jeroen van Roy

Thomas More
Kleinhoefstraat 4
BE 2440 Geel
jeroen.vanroy@thomasmore.be
+32 (0)14/740578

Jan-Kees Boerman
Environmental Monitoring Systems (EMS) B.V.
Spastraat 30
NL 4697 RZ Sint-Annaland
boerman@macview.nl
+31 (0)6 53227854

Maarten Vliex
Innoveins/Botany
Sint Jansweg 20
NL 5928 RC Venlo
maarten.vliex@botany.nl
+31 (0)6 12685927