Botany sluit als dertiende partner aan bij GLITCH

Nieuws

Vanuit Innoveins was Botany al eerder betrokken bij het project 'GLITCH'. Echter merkten we dat het project vanuit meerdere expertises benaderd kon worden. Daarom hebben we ervoor gekozen ook vanuit Botany te participeren en daarmee de innovatiekracht van het project te bevorderen.

Nieuwe technologieën om de glastuinbouw meer energie-efficiënt en klimaatneutraal te maken. Dát is de ambitie van twaalf Nederlandse en Vlaamse partners binnen het project GLITCH. Onlangs is Botany daar als dertiende partner bij gekomen. Door verschillende expertisegebieden te combineren versterkt Botany de innovatieprojecten met haar kennis en kunde.

Productontwikkeling binnen de agrarische sector
Onze deskundigheid ligt in productontwikkeling binnen de agrarische sector. Door jarenlange ervaring zijn we uitgegroeid tot een organisatie met uitgebreide kennis en expertise in teelt en onderzoek. Innoveins, ook projectpartner binnen GLITCH, is één van de organisaties die deel uitmaakt van de Botany Group. Hieronder vallen ook Brightbox, Innoveins Seed Solutions en Exploras.

Binnen GLITCH zullen wij ons als organisatie met name bezighouden met innovatieprojecten gericht op energie-efficiënte technieken en systemen. Zo wordt er gewerkt aan innovaties op het gebied van LED-belichting, energie-efficiënte teeltsystemen en beoordeling van luchtkwaliteit.

Meer weten over GLITCH? Bezoek de website: https://www.glitch-innovatie.eu