Overname Exploras door Botany Group

Nieuws

Het in Dongen gevestigde Exploras maakt vanaf 1 januari 2020 deel uit van de Botany Group.

Exploras is specialist en heeft ruime ervaring op het gebied van open teelten. Het agrarisch proefbedrijf werd opgericht in 2010. De aard van de activiteiten van Exploras ligt met name in het uitvoeren van veldproeven en het aanbieden van diensten voor onder andere de gewasbeschermingsindustrie, meststoffenindustrie en zaadbedrijven.

Botany Group is een research groep in de professionele agrarische sector. De groep is contract research partner voor bedrijven in de agrochemie, agrotechniek, veredeling en vermeerdering. Door het verzamelen en leveren van betrouwbare data voortkomend uit onderzoek, stelt de Botany Group zich ten doel de tuinbouwketen verder te brengen middels nieuwe technologieën. De bedrijfsfilosofie van Exploras sluit hier naadloos op aan. Exploras is daarmee een waardevolle verrijking voor de dienstverlening van Botany op het gebied van open teelten.

Kennis verenigen
De twee bedrijven werkten al jaren nauw samen als partners binnen de tuinbouwsector. De volledige overname van Exploras door Botany is dan ook een logische stap voor Peter Korsten, CEO Botany Group en Ad Embrechts, eigenaar Exploras. Beide ondernemingen zijn afgelopen jaren sterk gegroeid op het gebied van kennis en innovatiekracht. De keuze om op dit moment krachten te bundelen en te kiezen voor een bredere marktbenadering past bij de strategische koers van beide organisaties.

Ad Embrechts, directeur Exploras: “Afgelopen jaren hebben we ons succesvol kunnen ontwikkelen als de specialist op het gebied van open teelten met Botany aan de zijlijn. We voelen dan ook een natuurlijke match met de Botany Group. In deze nieuwe fase van ons bedrijf, waarin we volledig onderdeel worden van de Botany Group, zien we veel kansen om verdere groei te realiseren. Zo kunnen we klanten nog beter ondersteunen met onze kennis, expertise en faciliteiten.” Werkzaamheden worden op dezelfde manier onder dezelfde bedrijfsnaam voortgezet. Daarnaast blijven de gezichten achter de organisatie hetzelfde.

Peter Korsten, CEO Botany Group: “De overname van Exploras verstevigt onze positie in de markt. Exploras is een krachtig bedrijf met enorme kennis op het gebied van open teelten. Een zeer professionele organisatie als het gaat om het uitvoeren van behandelingen of waarnemingen van proeven en het uitvoeren van dataverwerking en statistische analyse. Met de overname van Exploras verrijken wij onze dienstverlening voor onze klanten op het gebied van outdoor farming. We zijn dan ook verheugd over de komst van Exploras met een enthousiaste groep nieuwe collega’s. We gaan samen een mooie toekomst tegemoet.”

De overname is per 1 januari 2020 officieel vastgelegd.