Samenwerking Innoveins Seed Solutions en SeQso

Nieuws

SeQso en Innoveins Seed Solutions gaan samenwerking aan in karakteriseren van zaden

Fred Hugen (directeur SeQso B.V.) en Niels Peeters (Directeur Innoveins Seed Solutions B.V.) tekenen de samenwerkingsovereenkomst en koopcontract voor het gebruik en doorontwikkeling van de iXeed DataCollector.

De iXeed DataCollector is een high-tech machine die door middel van camera's unieke parameters aan zaden kan geven die een indicator zijn voor de kwaliteit van zaden. "Middels röntgen, rgb, NIR/VIS hyperspectraal en chlorofylfluorescentische beeldvorming kan men de zaadkwaliteit voorspellen voordat het zaadje de grond in gaat", vertelt Niels Peeters (Innoveins Seed Solutions).

Zowel Fred als Niels geven aan dat samenwerken door technologische kennis te combineren met plant- en zaadkennis sterk is. Daarmee kunnen ze klanten volledige ondersteuning in onderzoeksprocessen op de karakterisering van zaden aanbieden. Het project is mede gefinancierd door de Provincie Limburg.

SeQso
SeQso is een producent van hoogwaardige machines voor het sorteren, verzaaien en analyseren van zaden.

Innoveins Seed Solutions
Innoveins Seed Solutions is een Limburgs bedrijf dat in opdracht van bedrijven en multinationals in de gewasbeschermings- en zaadindustrie onderzoek uitvoert naar zaadbehandelingen in land- en tuinbouwzaden.

Neem voor meer informatie contact op met Niels Peeters: niels.peeters@innoveinsseedsolutions.com